„A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.„

© 2017 by Tamás Szűts. Created with Wix.com

Tudásdisszemináció a szervezeten kívül

Tudásdisszemináció a ELTE TTK oktatóinak

Iskolánk több tanára más közép- és vagy felsőoktatási intézményben is tanít, sőt olyan is van aki a tanárképzésben oktat. Szűts Tamás kollegánk az ELTE Savaria Biológiai Tanszékén docens, több szakmai tárgy előadója.

 

A tanfolyamon tanultakat az ELTE (mind a budapesti, mind pedig a szombathelyi campuson) megújuló tanárképzésében, annak új hálótervének összeálításában résztvevő oktatóknak mutata be egy rövid, kétórás interaktív óra keretében. Ez azért is kiemelkedően fontos, mert egyrészről a pedagógiai mérések több egyetemi tantárgy esetében már ezekkel a módszerekkel (Socrative, Quizlet) történnek, valamint az új hálótervben az "Informatika" kurzust sikerült átalakítani "IKT módszerek az oktatásban" nevű kurzussá. A tanmenet kialakításában Szűts Tamás oroszlánrészt vállalt, aminek következtében szeptembertől olyan  kurzusa is lesz a legnagyobb magyar tanárképző felsőoktatási intézményben ami kifejezetten az Erasmus+ pályázaton elsajátított tudásanyagra épül. Egy új szinten tudjuk ezt a tudást terjeszteni, a tanárképzős hallgatók körében. 

A tanmenet végső formája ugyan még nem ismert, de az alábbi főbb pontok segítenek a kialakításában. A XXI. századi informatikai eszközök, mint készségek oktatása tanárképzősök esetében hozzájárulhat a tanári szakma reformjához.

Google és az egyetem (levelezés/levélszortírozás, alkalmazások, telefonintegráció, Neptun-naptár, stb.)
Felhőalapú alkalmazások (Google Drive, OneDrive, Dropbox) online tárolás
Office és online alternatíváik
A szakdolgozat megírása / formázása 
Szervezési és rendszerezési alkalmazások
Tudományos cikkek kezelése, keresése PayWall és Sci-Hub eKönyvek
A pdf és kezelése (mit lehet vele csinálni és mit nem?)
Grafikai programok (én PhotoShopos vagyok, de már a Powerpoint is sok opciót kínál)
Tanításhoz alkalmas egyéb alkalmazások, pl. augmented reality
Osztálykezelés, tananyagkezelés, SMARTBOARD és smartboard tananyagfejlesztés

Tudásdisszemináció a ELTE TTK hallgatóinak

Iskolánk több tanára más közép- és vagy felsőoktatási intézményben is tanít, sőt olyan is van aki a tanárképzésben oktat. Szűts Tamás kollegánk az ELTE Savaria Biológiai Tanszékén docens, több szakmai tárgy előadója.

A tanárképzés szeptembertől érvényes hálótervébe beépített IKT módszerek az oktatásban a 4-5 év múlva végző biológia tanároknak adja át a tudásunkat, de a most tanuló biológia tanárszakos hallgatók is kaptak ízelítőt a "Közösségi médiumok és tabletek az oktatásban" nevű kurzuson tanultakból. 

A Szűts Tamás által oktatott Biogeográfia és Evolúcióbiológia tárgyak esetében a diákok értékelése a Socrative oldal segítségével történik. A Bioinformatika kurzuson pedig 2 előadást szentelt a különböző közösségi oldalak és azok előnyeinek a bemutatására.

Tudásdisszemináció az ÁOTE hallgatóinak

Szűts Tamás kollegánk az Állatorvostudumányi Egyetem Biológiai Intézetének meghívott oktatója, a Biomok és a Zootaxonómia szakmai tárgyak előadója volt a 2017-2018 tanév II. félévében.

A megtartott előadások mellett a Biológiai intézet vezetőjének is tartott tudásdisszeminációt, melynek az lett az eredménye, hogy a szakon ezen két tárgy esetén (mindkettőt több oktató tartotta ami a szóbeli vizsgáztatást rendkívül megnehezítette) bevezették az interneten történő írásbeli vizsgáztatást. Eddig három vizsgaalkalommal összesen 17 hallgató vizsgázott le, és elmondásuk szerint inkább pozitív élmény volt az interneten keresztül vizsgázni.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now